:
KENALI SMITA PLUS


Bismillahiranirrahim . Assalamualaikum w.b.t ,  SMITA Telah Maju Selangkah Lagi.

Bermula Tahun 2022 SMITA akan mengadakan sesi pembelajaran baru Tahfiz Plus sebagai alternatif kepada Pendidikan integrasi masa kini di samping penghafalan al quran

Di sini kami menjangkakan pelajar akan menghafal al quran sebanyak 30 Juzuk di akhir pengajian dan  seterusnya mengambil peperiksaan SPM di IPT Terpilih.

Visi kami adalah untuk melahirkan professional yang menghafal al -quran serta memahami konteks di dalam.

 

Berikutan Hadith Riwayat At-Tarmizi 2905

  • Daripada Ali bin Abi Thalib RA, bahawa Nabi SAW bersabda:

Maksudnya: “Barang siapa yang membaca dan menghafal al-Quran lalu menghalalkan yang halal di dalamnya dan mengharamkan yang haram di dalamnya nescaya Allah akan memasukkannya dengan sebab itu ke dalam jannah, dan menerima syafa’atnya untuk 10 orang daripada keluarganya yang kesemuanya mesti masuk ke dalam neraka”. [Riwayat al-Tirmizi, no. Hadith 2905]

Setiap Muslim yang menghafal al -quran seharusnya memahami al-quran dengan melaksanakan setiap perkara yang diperintahkan di dalam al -quran dan menjauhi larangan di dalam nya.

Tahfiz Plus With A Difference merupakan moto kami dengan jelas ingin melahirkan pelajar huffaz yang berfikiran kritis, professional dan berdaya saing.

Tidak lupa juga dengan separa akademik kami seperti

Bahasa Melayu, Bahasa Inggeris, Matematik, Sains dan Tambahan Harfiah.

Kami juga mempunyai subjek Pemikiran Kritikal , Pembelajaran Bahasa arab dan Pengucapan Awam.

Disamping kokorikulum yang mampan seperti memanah, berenang dan water rafting, kami juga mempunyai kelab robotik di peringkat antarabangsa.

Jom.

JOM JOIN SMITA!!!